Colaborări

@Asociația Mai Mult Verde


Scopul colaborării cu Asociația Mai Mult Verde a fost de a promova implicarea civică a tinerilor din zonele de derulare a programului Cu Apele Curate, astfel încât aceștia să se alăture acțiunilor de mediu, dar și să propună și să implementeze propriile activități/proiecte prin care să rezolve probleme identificate în comunitățile lor. Mulțumim Cu Apele Curate și Mai Mult Verde pentru oportunitatea de a pune în practică activități interactive pentru tineri și contexte de învățare în care aceștia să identifice cum pot proteja natura și cum să îmbunățească traiul în comunitatea lor.

Mulțumim echipei de facilitatori cu care am colaborat pe parcursul atelierelor: Toni Besnea pentru activități și facilitare, Raluca Boișteanu (relația cu autoritățile), Seneca EcoLogos, Ludic Nature.

”Echipa a fost extrem de profesionistă și dedicată, gestionând toate aspectele logistice ale taberelor cu precizie și atenție la detalii. Pe lângă programul atent creionat, am apreciat profesionalismul și pasiunea echipei. Au susținut atât ateliere teoretice, cât și practice și au creat o atmosferă prietenoasă și sigură pentru toți participanții.” Marta Popescu, coordonator de proiecte, Asociația Mai Mult Verde

Urmează noutăți despre ateliere viitoare                             2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Atelier implicare civică în proiecte pentru protecția apelor, Călărași – octombrie 2023

Împreună cu Toni Besnea, ne-am întâlnit cu 21 de tineri de la Colegiul Național Barbu Știrbei și Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu, ne-am distrat și am lucrat pe tematica poluării apelor cu plastic.

După ce au ales ideile de proiecte și am avut câteva întâlniri de feedback, au reieșit următoarele: 

  • Liceul Pedagogic Stefan Banulescu: atelierele si activitatea au avut loc in curtea scolii, unde au amenajat un spatiu și au derulat activități pentru copii de clase primare și grădiniță.
  • Colegiul Național Barbu Știrbei: vor organiza o expoziție si vor filma o reclamă despre cum să protejăm apele de poluarea cu plastic.

Atelier implicare civică, Călărași – mai 2023

Pe 13 mai, ne-am întâlnit cu 20 de elevi și eleve de liceu în cadrul unui atelier despre obiceiuri sustenabile și implicare civică. Prin activități interactive și centrate pe lucru în echipă, participanții/tele au identificat probleme de mediu cu care se confruntă comunitatea din Călărași și au propus posibile soluții. Dintre ideile propuse de tineri: introducerea educației de mediu în școli, vizită la primărie pentru discuții despre probleme de mediu din oraș, activități care să promoveze colaborarea dintre locuitori, înlocuirea coșurilor de gunoi stricate și instalarea mai multora în oraș, plantări, reclame în oraș care să încurajeze mersul pe jos/bicicletă.

Activitățile din acest atelier care au fost pe gustul meu au fost cele în care ideile noastre contau și la care puteam veni cu argumente plauzibile pentru răspunsurile noastre, implicându-ne în problemele comunității noastre.”  ne-a spus unul dintre tineri.

Ateliere implicare civică, Brezoi – martie 2023

Pe 14-15 martie, la Brezoi, au avut loc ateliere cu peste 100 de elevi de gimnaziu și 60 de elevi de liceu de la Liceul Teoretic Gheorghe Surdu. Ne-am reîntâlnit și cu participanții taberei de mediu organizate în luna mai 2022, în proiectul Pe Undele OltuluiTemele principale au fost: resursele naturale, reflecții asupra comportamentului propriu de consum și alternative pentru acesta și exerciții despre responsabilitatea fiecăruia în comunitate. 

Am adunat idei de la elevi și apoi tinerii au decis să pună în practică, în perioada următoare, activități pentru alți copii, în care să aducă în prim plan subiectele de mediu, pentru că ”mai multe activități în genul asta ar ajuta și mai mult”

Grupul de liceeni format din participanți la tabăra 2022 și la activitățile de acum îl puteți urmări și pe Instagram – Empower Brezoi.

Atelier Cu Apele Curate, Turnu Măgurele – martie 2023

Pe 30 și 31 martie 2023, ne-am revăzut cu tinerii participanți la tabăra Cu Apele Curate de la Islaz. De data aceasta locul de întâlnire a fost Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele.

Am lucrat aplicat la ideile lor de proiecte, de la obiective, plan de lucru la buget, roluri în echipe și relația cu autoritățile publice (cu Raluca Boișteanu). Astfel a fost creat proiectul Recycling, cu 3 activități principale: ateliere și concurs de reciclare creativă campanie de conștientizarea asupra impactului consumului de plastic, colectare selectivă în liceu/igienizare.

Toate au fost realizate în Săptămâna Verde (24-28 aprilie), click aici pentru poze și descrieri. Felicitări tuturor 🙂 

Tabăra Cu Apele Curate, Islaz – octombrie 2022

Pe 24-27 octombrie 2022, în cadrul programului Cu Apele Curate, derulat de către Asociația Mai Mult Verde, am organizat 3 zile de activități cu tematicile de protecția mediului și implicare civică. 

Pe plaja Gura Oltului, 24 de tineri liceeni din Islaz și Turnu Măgurele au lucrat în echipă la proiecte pe care le-au implementat ulterior în liceu, cu sprijinul profesorilor coordonatori. 

Din spusele tinerilor: ”spiritul de echipă și de organizare pe care le-am dobândit în tabără m-au ajutat în viața cotidiană, cât și în alte proiecte”,  iar noi suntem recunoscători pentru implicarea și deschiderea tinerilor și profesorilor coordonatori – Adelina Els, Mihaela Matresu și Violeta Dima.