Un proiect tare drag nouă, care cuprinde, momentan, o serie de ateliere despre mâncare sănătoasă și risipă alimentară, dedicate copiilor și tinerilor. Intenția noastră este de a oferi o educație timpurie pe tema risipei, de a prezenta alternative și metode concrete de a aduce schimbări anti risipă în școli, familii și în comunitățile lor. 

Proiectul a pornit în București, în anul 2016, când grupul de inițiativă Bucate reAlese a creat prima bucatarie comunitară educativă din București, un loc în care comunitatea a participat activ la valorificarea resurselor de hrană și care a oferit educație practică pentru o viață și alimentație sănătoasă pentru grupuri de copii, dar și de adulți.

Rezultate:

În lunile mai-iunie 2021, 270 de elevi din clasele I-VIII, de la Școala Sfântul Iacob din Câmpulung Muscel au participat la atelierele ținute de noi. Din cauza perioadei de pandemie, atelierele pentru elevii de gimnaziu au fost susținute online, iar cele pentru clasele primare au fost realizate offline.

Din cuvintele doamnei profesoare Georgiana: ”Suntem extrem de încântați să luăm parte la acest atelier, elevii au oferit un feedback pozitiv, s-au bucurat să afle că există soluții pentru surplusul de alimente din locuință și, de asemenea, au dorit să se implice în campanii de conștientizare și informare a populației din mediul apropiat, dar și să schimbe ceva în regimul lor de hrană pentru a se păstra sănătoși. Mulțumim din suflet”

Proiectul poate fi replicat şi către alte şcoli sau comunități, dacă eşti interesat/ă, abia aşteptăm să ne cunoaştem.

parteneri

Şcoala Sfântul Iacob