Explorator în cartier

 

Proiectul se derulează, în forma actuală, în perioada septembrie 2021 – mai 2022 şi cuprinde o serie de opt ateliere dedicate traiului urban responsabil, deschise atât pentru adulți, cât și pentru copii, locuitori ai sectorului 3 din București. 

Prin aceste ateliere, îi invităm pe părinți și copii să redescopere natura din fața blocului și din parc, prin activități, jocuri și teme care aduc în prim plan natura și implicarea noastră pentru un mediu sănătos (biodiversitate, compostare, reciclare, activism și implicare civică, poluare și hrană sănătoasă). Atelierele se desfășoară sub forma de explorări prin parc, adaptate tematicii. De exemplu, pentru atelierul de biodiversitate, am identificat specii de plante şi animale care cresc și au habitatul în parcul Titan, pentru cel de compostare am creat un mini compostor alături de participanți, iar cel de civism a luat forma unui circuit care a presupus identificarea problemelor din comunitate, numirea lor, identificarea de soluții și adresarea lor către autoritățile specializate. Copiii au realizat desene cu soluțiile implementate în parc și au învățat că putem toți să ne implicăm.

Rezultate:

Până acum, prin Explorator în cartierul meu, am adunat peste 80 de participanți, am creat primele ateliere cu tematică diversă pe sustenabilitate urbană din parcul Titan și au fost implementate câteva idei de proiecte ale locuitorilor sectorului 3. 

Pe lângă experiențele educaționale, am creat un ghid de recomandări pentru un trai responsabil și le-am oferit participanților oportunitatea de a implementa mici proiecte cu impact benefic în cartierul lor.

Acest proiect este susținut prin Programul ”Inclusiv în cartier”, inițiat de Fundația Comunitară București și finanțat de Banca Transilvania.

Proiectul poate fi replicat şi către alte şcoli sau comunități, iar dacă eşti interesat/ă, abia aşteptăm să ne cunoaştem.

RESURSE:

Ghid de recomandări Explorator in cartierul meu- final(1)-01

Sponsori și parteneri