Explorator în Câmpulung – ediția a II a

 
Revenim cu forțe proaspete cu a doua ediție a proiectului ”Explorator în Câmpulung”, alături de Ludic Nature.
Împreună cu 20 de liceeni de la Colegiul National Pedagogic “Carol I” vom parcurge o serie de ateliere care îmbină: explorarea biodiversității din oraș și împrejurimi, descoperirea modului în care putem deveni consumatori mai responsabili și activități prin care tinerii se pot implica pentru a schimba în bine comunitatea în care trăiesc.
 
Anul trecut, participantele au descoperit cât de benefic este să ”ne sprijinim unul pe celălalt”, au învățat mai multe despre educația în natură, biodiversitatea din Câmpulung și despre cum să îi învețe și pe cei din jur despre temele abordate.
 
Abia așteptăm să începem această nouă călătorie și vă invităm să ne urmăriți pe Facebook și pe Instagram
 
Proiect implementat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez din România.

Explorator în Câmpulung – ediția I

Proiectul se derulează în perioada septembrie – decembrie 2022 și are ca scop stimularea conștiinței ecologice și civice a elevilor de liceu, utilizând ca instrumente biodiversitatea locală si promovarea consumului responsabil. Un număr de 20 de liceeni vor participa la 4 ateliere practice despre biodiversitate locală și consum responsabil. Totodată, ghidați de traineri, care vor fi și mentori, participantii vor dezvolta metode prin care pot transmite informațiile dobândite către colegii lor mai mici, elevi de școală generală și vor implementa ateliere cu aceștia. Vor deveni astfel actori ai schimbării pentru alți membri ai comunității și vor fi îndrumați să găsească posibile soluții la probleme identificate în cadrul atelierelor. Proiectul va cuprinde ateliere educative practice și interactive, explorări în natură și implicarea liceenilor în activități de învățare peer to peer.

Rezultate:
În lunile septembrie – octombrie 2022, au avut loc 4 ateliere practice despre biodiversitate și consum responsabil, la care au participat 20 de eleve de la Colegiul Național Pedagogic Carol I, sub îndrumarea doamnei profesoare Cora Palade.
În urma atelierelor:
– am realizat, împreună cu o parte dintre participante, un ghid de activități dedicat copiilor de grădiniță și învățământ primar, pe care îl găsiți mai jos. Sperăm ca exemplele noastre de activități să vă inspire și să le puteți integra în lecțiile și atelierele voastre.
– în echipe, participantele susțin ateliere și lecții, cu ajutorul ghidului și al echipei de proiect, către elevi de grădiniță și școală primară din Câmpulung.

Proiect implementat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez din România.

RESURSE

Ghid activități
Planșa Comori din natură
Planșa Păduri de Câmpulung
Planșa Bucătăria lui Alex

sponsori și parteneri